original arts

plezier met naaldwerk en koken enHome bakken


Recepten Hoofdmaaltijd Vlees


Oma's Schnitzel

Een heerlijk en eenvoudig gerecht dat ik jaren geleden is gegeten heb in Maastricht en dat sindsdien regelmatig op het menu staat.

Ingrediënten voor 2 personen:

 

  • 2 onbewerkte schnitzels
  • 150 gram mager spek in reepjes
  • 150 gram kleine champignons in plakjes gesneden
  • 4 plakken hele jonge kaas
  • peper
  • klontje boter om in te bakken en
  • een beetje boter om een ovenschaaltje in te vetten.

 

 

 

Bereiding:


  • Wrijf de schnitzels in met wat (versgemalen) peper. Het spek zorgt al voor het zout.
  • Bak ze daarna in de uitgebruiste boter kort aan beide zijden
  • Vet een ovenschaaltje in
  • Leg daarop de schnitzels
  • Bedek de schnitzels met de reepjes spek en de champignonplakjes
  • Bedek het geheel met de jonge kaas
  • Plaats de schaal onder de voorverwarmde grill de tot kaas geheel is gesmolten


Serveer hierbij een gebakken of gefrituurd aardappelgerecht en een frisse salade.